Naslovna

DOMOVINSKI RAT – hrvatski branitelji i stradalnici

2

Našim odnosom prema dragovoljcima i veteranima, ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i prema svim hrvatskim braniteljima sudionicima Domovinskog rata, iskazujemo svoj odnos prema Domovinskom ratu, odnosno dajemo mu dignitet koji zaslužuje kao jedna od najvećih svetinja hrvatskoga naroda.

Stoga ćemo se snažno i odlučno usprotiviti svakom iskrivljavanju povijesnih činjenica i istine o Domovinskom ratu te ugrožavanju ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja. Tu najprije mislimo na nezakonitu, tendencioznu i selektivnu provedbu Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenje prava iz oblasti braniteljsko invalidske zaštite (revizija), diskriminirajući Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ali i na sve nezakonite aktivnosti koje ugrožavaju stečena prava pripadnika HVO-a.

Zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata tražiti ćemo sustavna rješenja i zaštitu prava, te se suprotstaviti pokušajima krivotvorenja povijesne istine o Domovinskom ratu, kao i pokušajima krivotvorenja cjelokupne novije povijesti na području BiH. Zaštita Domovinskog rata i hrvatskih branitelja JESU i OSTAT ĆE NAŠA TRAJNA OBVEZA.

Inzistirati ćemo na provedbi zaključaka koji su o ovoj problematici doneseni na Predsjedništvu HDZBiH i dogovoreni s udrugama na okruglom stolu održanom na Kupresu. Poseban odnos imati ćemo spram procesuiranja ratnih zločina nad Hrvatima kao i nad drugima.

HDZ Jajce

Hrvatska demokratska zajednica BIH narodna je stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskoga naroda i drugih građana u BiH. Svoj program temelji na načelima kršćanske demokracije.