Jajce Zupanija SB

FORMIRANA VLAST U OPĆINI JAJCE

IMG_20170628_141659

Danas je u Velikoj Sali Općine Jajce završena konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća započeta još u prosincu prošle godine. Za predsjedatelja vijeća izabran je Ivo Šimunović, predsjednik OO HDZ BiH Jajce, dok je za zamjenika predsjedatelja izabran Ivan Jakešević, predsjednik OO HDZ 1990 Jajce, koje je predložila koalicija „Zajedno za bolje sutra Jajcu“. Izborom predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja formalno je izvršeno konstituiranje Općinskog vijeća Jajce. Konstituiranje Općinskog vijeća rezultat je višemjesečnog pregovaranja  stranaka okupljenih u dva bloka, jednih u Savez na čelu s SDA, a drugih okupljenih u koaliciji „Zajedno za bolje sutra Jajcu“, kao i njihovog dogovora koji je pretvoren u nedavno potpisani Sporazum o suradnji u mandatnom razdoblju 2016.2020, a kojim su uređena sva bitna pitanja vezana za općinu Jajce i sve njene stanovnike.

Konstituiranjem Općinskog vijeća Koalicija je potvrdila stav koji zagovara od proglašenja službenih izbornih rezultata, a to je da bez kompromisa i međusobnog povjerenja i uvažavanja dviju strana kao ravnopravnih partnera nije moguće formirati vlast koja će trajati u mandatnom periodu 2016-2020 i koja će stvarno biti efikasna i na dobrobit svim građanima i žiteljima općine Jajce. Nadamo se kako će se na tragu potpisanog Sporazuma  ponovno izgraditi i narušeno povjerenje što će rezultirati pozitivnim promjenama u svim sferama naše općine.

 

HDZ Jajce

Hrvatska demokratska zajednica BIH narodna je stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskoga naroda i drugih građana u BiH. Svoj program temelji na načelima kršćanske demokracije.