Jajce

Jajačka večer u St Pöltenu i Bad Ischlu u Austriji

7

Članovi Općinskog odbora HDZ BiH Jajce, predvođeni predsjednikom Ivom Šimunovićem sudjelovali su proteklog vikenda na Jajačkim večerima u St Pöltenu i Bad Ischlu u Austriji. Pored članova Općinskog odbora istoj su nazočili i gvardijan franjevačkog samostana sv. Luke u Jajcu fra Zoran Mandić, načelnik PU Jajce gosp. Bare Pršlja, gospodarstvenici, članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Jajački povratnik iz dijaspore gospodarstvenik gosp. Slavko Rimac koji je ujedno i pokrovitelj Jajačke večeri u St Poltenu i mnogi drugi. Medijski pokrovitelj bio je OTV Valentino.
U Glazbenom dijelu nastupali su Davor Badrov, Mato Lovrinović, KUD Hrvatski dom Linz, Planet Band, finalistica X Factora Jajčanka Magdelena Bogić i mnogi drugi.

Organizirana je i bogata tombola, a Udruga 13. Rujan uručila je 3 besplatne tombole. Dio prihoda od tombola biti će uručen socijalno ugroženim obiteljima u Jajcu.

Bila je to prilika da se mnogi Jajčani, rodbina, prijatelji i kumovi druže, a Jajčani u inozemstvu su još jednom pokazali brigu o svom gradu i građanima koji žive u njemu.

I u Bad Ischlu se okupilo preko 200 Jajčana.

Ovim putem još jednom čestitamo organizatorima što sad već tradicionalno organiziraju Jajačke večeri. Zahvalu upućujemo i na gostoprimstvu.
Ovi događaju su još jednom pokazali da su Jajčani kontinuirano u kontaktu s dijasporom.

foto by Pougarci Prijatelji