HDZ BiH Jajce Zupanija SB

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM POSJETE PREDSJEDNIKA FEDERACIJE

20170808_115523

Dopredsjednik HDZ-a BiH i Predsjednik Federacije BiH gospodin Marinko Čavara u pratnji Nikole Lovrinovića, člana Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH  boravili su jučer, 08.08.2017. godine, u službenoj posjeti u općini Jajce gdje su održali sastanak s novoizabranim Predsjedateljem Općinskog vijeća Jajce ujedno i Predsjednikom OO HDZ BiH Jajce gospodinom Ivom Šimunovićem, zatim amjenikom predsjedavatelja OV Jajce gospodinom Ivanom Jakeševićem te predsjednicom Kluba vijećnika koalicije „Zajedno za bolje sutra Jajcu“ Smiljkom Brtan.

Predsjedatelj OV Jajce gospodin Ivo Šimunović upoznao je Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednika Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH o dugotrajnim pregovorima oko uspostave lokalne vlasti u općini Jajce, kao i sa završetkom tih pregovorima koji su rezultirali Sporazumom između dva bloka, jednog na čelu s SDA, a drugog na čelu S HDZ-om BIH. Na temeljima tog Sporazuma, postignuta je ravnopravna implementacija izbornih rezultata, što će u konačnici dovesti do znatnog poboljšanja položaja Hrvata u ovoj općini i stremiti ka punoj ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i predsjednik Kluba zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH   dali su punu podršku predstavnicima Koalicije „Zajedno za bolje sutra Jajcu“ na čelu s gospodinom Šimunovićem te izrazili nadu da će u duhu međusobnog povjerenja i razumijevanja lokalna vlast funkcionirati u punom kapacitetu i u skladu sa zakonom, a na zadovoljavanju potreba svih stanovnike općine Jajce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HDZ Jajce

Hrvatska demokratska zajednica BIH narodna je stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskoga naroda i drugih građana u BiH. Svoj program temelji na načelima kršćanske demokracije.