Jajce

Večer bosnaskih Hrvata u Đakovu

5

U subotu, 06. veljače 2016. godine održana je sada već tradicionalna večer bosanskih Hrvata u Đakovu. Ovakvo druženje započela je Udruga 13. Rujan iz Jajca, a danas petu godinu za redom Udruga bosnaskih Hrvata Prsten je preuzela ovu organizaciju.
U Đakovu je nazočilo izaslanstvo iz Jajca (članovi odbora, Udruga, gospodarstvenika i drugi Jajčani) predvođeno predsjednikom OO HDZ BiH Jajce Ivom Šimunovićem.
Bio ovo još jedan događaj na kojem su se Hrvati iz Bosne, većinom Jajčani okupili i ugodno družili. U svečanoj dvorani „Nikolina“ u Đakovu nazočilo je preko 850 ljudi.
Nazočne su zabavljali KUD Prsten iz Osijeka, Tamburaški sastava Slavonski san a muški jajački bećarac pjevali su Jajčani.
Podsjetimo da je Udruga bosanskih Hrvata “Prsten” utemeljena 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH “Prsten” je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi. Vizija Udruga bosanskih Hrvata “Prsten” je da ostane vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.
Vrijednosti koje nas povezuju, zasigurno je jednostavnost, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

chevron-right chevron-left